Over MTB-Esbeek

Wie zijn wij?

MTB-Esbeek is een vereniging bestuurd door vrijwilligers. We hebben zo'n 80 leden. Wij stellen ons tot doel om sportief fietsen op zowel de racefiets als op de mountainbike voor inwoners van Esbeek aan te bieden. Voorop staat daarbij het plezier in de sport en samenhorigheid van de vereniging. Aangezien wij geen jeugdafdeling hebben moet je 18 jaar of ouder zijn om lid te kunnen worden.

Het bestuur

Hier staan we voor:

Wij bieden een platform waarin we voor onze leden het volgende aanbieden:

Veiligheid:
Ondanks dat we niet alle gevaren van het fietsen weg kunnen nemen staan we voor jouw veiligheid en die van de groep. Onze ervaren fietsers helpen debutanten op weg met het voorkomen van ongelukken.

Gezelligheid:
Niet de sportieve prestatie telt, maar het plezier wat je daaraan beleeft. Ondanks dat we ook stevig door kunnen rijden zijn al onze leden hobby matig bezig met hun sport. De afterbike in ons eigen Schuttershof is dan ook minstens zo belangrijk!

Diversiteit:
Wij zijn er trots op dat we bijna net zoveel vrouwelijke als mannelijke leden in onze club hebben. Met een zeer actieve vereniging bieden we op vrijwel elke dag van de week, voor elk wat wils.

Reglement

Wat bieden we?

  • Mountainbiken en racefietsen voor jong en oud
  • Verschillende groepen en trainingsmomenten waarbij je altijd aan kunt sluiten (ook als je nog geen lid bent of niet uit Esbeek komt)
  • Eigen herkenbare clubkleding inclusief helm
  • Fietsen op vrijwel elke dag in de week op jouw snelheid
  • We organiseren onze eigen najaars MTB Tocht op de 2e zondag van oktober
  • Wij organiseren ook regelmatig uitstapjes naar andere regio's en landen
  • Bij ons ben je automatisch lid van de NTFU, krijg je een gratis fietsverzekering en 4x per jaar het blad fiets
  • En natuurlijk een gezellige afterbike bij voorkeur in ons eigen Schuttershof

Evenementen van MTB-Esbeek

Najaarstocht

Op de 2e zondag van oktober organiseren wij meer dan 15 jaar onze najaars MTB Toertocht. Onze tocht is inmiddels een begrip geworden door de goede verzorgingsposten en de duidelijke methode van uitzetten op onze eigen paaltjes. Dit heeft als voordeel dat je de pijlen altijd op dezelfde hoogte aan de rechterkant van het parcours terug vindt. Vele verenigingen hebben deze manier van uitzetten inmiddels van ons gekopieerd.
Bij onze toertocht vind je voor elk wat wils, we hebben afstanden van 30km tot 75km en het grootste deel van de route voert je over onverharde paden en single tracks in Landgoed de Utrecht en de Brabantse Kempen. Elk jaar wijzigen we (een deel van) de route zodat je niet steeds hetzelfde rondje rijdt. Voorinschrijving is niet noodzakelijk maar kan wel via de website van de NTFU. De MTB-Esbeek Najaarstocht 2021 staat gepland voor zondag 10 oktober.

Lichtjestocht

We hebben in maart 2018, na 15 edities de laatste lichtjestocht georganiseerd. Als vereniging koesteren we nog steeds warme herinneringen aan dit evenement.

Aftermovie 2017

Esbikefestival

In 2022 gaat MTB-Esbeek een nieuw evenement lanceren genaamd Esbikefestival. Houd onze speciale website esbikefestival.nl in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Naar esbikefestival.nl

Fietsmomenten

We verzamelen op het kerkplein in Esbeek.  

Elke groep heeft zijn eigen appgroep. Wanneer je op de hoogte wilt blijven van de activiteiten, zorg dan dat je toegevoegd wordt aan deze app groep.

Dag 
Tijd 
Activiteit 
Voor wie? 

Dinsdag 

19:00 

MTB (in de winter op de weg) 

Fietsers met gemiddelde snelheid 

Woensdag

9:00 

MTB 

Fietsers met gematigde snelheid voornamelijk dames 

19:00 of 19:30 

MTB/Race (in de winter op de weg) 

Snelle groep voornamelijk heren 

Donderdag 

19:00 

MTB (in de winter op de weg) 

Fietsers met gemiddelde snelheid (mix D+H) 

Zaterdag 

9:30 

MTB  

Fietsers met gemiddelde snelheid 

Zondag 

8:30  

MTB/Race  

Alle groepen, starttijden kunnen variëren afhankelijk van lengte rit 

Heb je interesse een keer aan te sluiten, neem dan contact op met info@mtb-esbeek.nl

Onze Sponsoren

E-mailen met MTB-Esbeek

MTB-Esbeek is te bereiken via het onderstaande mail adres:

info@mtb-esbeek.nl

Wij proberen zo snel mogelijk te reageren.

Lid worden?

Ben je 18 jaar of ouder, woon je in Esbeek en wil je lid worden? schrijf dan een mail naar info@mtb-esbeek.nl. Vergeet niet je adres gegevens, je telefoon nummer en je geboorte datum te vermelden.

­